YENİ TÜRKİYE'Yİ GÜRCÜLER İNŞA EDİYOR”

  YENİ TÜRKİYE

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze, Türkiyeli Gürcülerin siyasette, mecliste ve başka kurumlara iştirak ettiğini ve yeni Türkiye'yi halkla beraber inşa ettiklerini söyledi.

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze, Gürcistan Ankara Büyükelçisi İrakli Koplatadze ve beraberlerindeki heyet geçtiğimiz Salı günü İnegöl’e bir ziyaret gerçekleştirdiler. Gürcü heyet ilk önce Mahmudiye Mezarlığı’ndaki Gürcü tarihçi yazar Hayri Hayrioğlu’nun mezarlığını ziyaret ederek mezarlığa çiçek bıraktı. Daha sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret eden heyet, daha sonra İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’ni ziyaret ederek Folklor gösterisi izlediler.

 

BAKAN OLARAK İLK RESMİ ZİYARETİ İNEGÖL’E

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl ile ilgili bilgiler vermesinin ardından söz alan Bakan Dumbadze, Bakan olarak Türkiye’ye ilk resmi ziyareti olduğunu, Bakan olmadan önce de birkaç devlette diplomatik görevler yaptığını belirtti.

 

YENİ TÜRKİYE’Yİ HALKLA BERABER İNŞA EDİYORLAR

Türkiyeli Gürcülerin birçok alanda başarılı bir şekilde boy gösterdiğini belirten Dumbadze, “Türkiye’deki Gürcülerin güler yüzünü gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Türkiyeli Gürcülerin siyasette, mecliste ve başka kurumlarda iştirak etmelerinden dolayı çok memnunum. Onlar yeni Türkiye’yi halkla beraber inşa ediyorlar” dedi.

 

İNEGÖL’Ü GÜRCİSTAN’DA ÇOK İYİ TANIYORLAR

Dumbadze, Türkiye’ye gelmeden önce Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile görüştüğünü, Başbakan’ın kendisine İnegöl’e de uğraması tavsiyesinde bulunduğunu ifade ederek, “Türkiye ziyaretimden önce ben Başbakan ile görüştüm ve ona, ‘Ben Türkiye’ye gidiyorum ve Türkiye’deki Gürcülerle görüşeceğim’ dedim. Sayın Başbakanım ise bana ‘İnegöl’e de gidiyor musun?’ diye sordu. Yani demek istiyorum ki, İnegöl’ü Gürcistan’da çok iyi tanıyorlar. Özellikle sizi ve tüm Gürcüleri, festival, mobilya ve her şeyi tanıyorlar. Ben İnegöl’ün potansiyelini duyuyordum ve Türkiye’nin birçok bölgelerini çok iyi tanıyorum. 5-10 yıl sonra İnegöl, Türkiye için Amarika’nın Las Vegas’ı kadar olacak. Size Başarlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

GÜRCÜLERE FOLKLOR ZİYAFETİ

Yapılan konuşmaların ardından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürcü heyete çeşitli hediyeler takdim etti. Gürcü heyet son olarak, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’ni ziyaret ederek halk oyunları gösterisi izledi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32